Spaní jako na obláčku? To vám zaručí polštář mezi kolena

Není pochyb o tom, že spánek je jednou z nejdůležitějších biologických funkcí, které náš organismus potřebuje k regeneraci a správnému fungování. Přibližně jednu třetinu našeho života  trávíme spánkem, což samo o sobě vypovídá o jeho nezbytnosti. Kvalitní spánek je zásadní pro naše fyzické, mentální a emocionální zdraví. Během spánku dochází k obnově tělesných tkání, konsolidaci paměti a regulaci hormonální rovnováhy. Spánek také posiluje imunitní systém, podporuje růst a vývoj u dětí a dospívajících a přispívá k celkové duševní pohodě.

Naopak nedostatek spánku může mít dalekosáhlé následky na naše zdraví a kvalitu života. Krátkodobý nedostatek spánku se projevuje únavou, podrážděností, sníženou schopností koncentrace a zhoršenou výkonností. Dlouhodobý nedostatek spánku pak může vést k vážnějším zdravotním problémům, jako jsou obezita, diabetes, vysoký krevní tlak a další chronické nemoci. Spánek mimo jiné hraje klíčovou roli v regulaci emocí a duševním zdraví. Lidé, kteří trpí chronickým nedostatkem spánku mají vyšší riziko vzniku deprese, úzkostných poruch a dalších psychických problémů. Nedostatek spánku může rovněž negativně ovlivnit kognitivní funkce, včetně paměti, učení a rozhodování.

 Kladete si otázku, jak ale zlepšit kvalitu Vašeho spánku?

Existuje mnoho způsobů, jak zlepšit kvalitu spánku. Základem je dodržování pravidelného spánkového režimu, kdy chodíte spát a vstáváte ve stejnou dobu každý den i o víkendech. Dále je důležité vytvořit si ideální spánkové prostředí – tiché, tmavé a chladné místo bez rušivých elementů jako jsou například elektronická zařízení.Dalšími faktory, které mohou přispět ke kvalitnějšímu spánku jsou správná strava a pravidelná fyzická aktivita. Vyvarujte se těžkých jídel, kofeinu a alkoholu před spaním. Relaxační techniky, jako jsou meditace, hluboké dýchání nebo poslech uklidňující hudby, mohou také pomoci připravit tělo a mysl na odpočinek.

Jedním z dalších účinných a v poslední době stále oblíbenějším řešením pro lepší kvalitu spánku je využívání speciálních pomůcek, konkrétně polštáře mezi kolena.Tento polštář je navržen tak, aby poskytoval optimální podporu a správnou polohu těla během spánku. Polštář mezi kolena může být zvláště užitečný pro osoby, které spí na boku, protože pomáhá udržovat páteř v rovině a snižuje tlak na kyčle a kolena.

Jaké výhody poskytuje tento    zázračný pomocník?

  • Správná poloha páteře: Udržování páteře v neutrální poloze je klíčové pro prevenci bolesti zad a zlepšení celkového komfortu během spánku.
  • Snížení tlaku na klouby: Polštář mezi kolena pomáhá rozložit váhu těla rovnoměrně a snižuje tlak na kyčle a kolena.
  • Úleva od bolesti: Tento polštář může být zvláště užitečný pro osoby trpící artritidou, ischiasem nebo jinými kloubními problémy, protože poskytuje dodatečnou podporu a úlevu od bolesti.
  • Zlepšení krevního oběhu: Polštář mezi kolena může pomoci zlepšit krevní oběh tím, že podporuje správnou polohu těla a snižuje tlak na krevní cévy.

 

Používání polštáře mezi kolena může být jednoduchým, ale účinným krokem k dosažení lepší kvality spánku a celkového zdraví. Vyspěte se do růžova a vyzkoušejte tohoto pomocníka, díky kterému se můžete cítit  jako na obláčku každou noc.